Milyen szempontok alapján válaszunk karácsonyi fotóstúdiót?

Mire figyeljünk, ha karácsonyi fotóstúdiót keresünk?

A karácsony az egyik legkülönlegesebb időszaka az évnek. Hosszú heteken át tartó készülődés, díszítés, ajándékbeszerző körút előzi meg magát az ünnepet. Sokan már hónapokkal korábban elkezdik törni a fejüket azon, hogy vajon mivel kedveskedjenek szeretteiknek abban az évben. Amíg kicsi a gyerek, addig a szülők valamennyi apró mozzanatukat megörökítik, ám ahogy telik az idő, ezek a szokások abbamaradnak, pedig az egyik legkülönlegesebb meglepetés egy személyre szabott fotóalbum készítése. Nem kell nekünk minden szükséges díszt és eszközt beszerezni, hiszen számtalan karácsonyi fotóstúdió áll az ügyfelek rendelkezésére, így elég egy jó kamerával felszerelt mobiltelefon, esetleg egy fiókban lapuló fényképezőgép, s némi szépérzék a tökéletes pillanatok megörökítéséhez. Akár otthon, akár egy bérelhető fotóstúdióban rendezkedünk be, a következő szempontokra figyeljünk a tökéletes eredmény eléréséhez:

A karácsonyi fotóstúdió biztosítsa a megfelelő környezetet

Az előre berendezett karácsonyi fotóstúdiók különleges, meghitt hangulatot biztosítanak. Elengedhetett kellékeik a felöltöztetett karácsonyfa elé lefektetett puha szőnyeg, a tornyosuló ajándékdobozok és a mindenfelé elhelyezett girlandok, fényfüzérek, gyertyák. Céljuk a tökéletes ünnepi helyszín imitálása. Azonban a fotós számára az egyik legfontosabb a megfelelő világítás. Ha nem megfelelő a teremben a világítás, akkor a képek nem fogják visszaadni a kívánt hangulatot. Ha úgy döntünk, hogy otthonunkban rendezünk be egy karácsonyi fotóstúdiót, akkor ezzel ugyancsak érdemes tisztában lennünk. A helyiség bérlésekor általában teljes körű tájékoztatást kaphatunk arról, hogy milyen felszereléssel rendelkezik az általunk preferált műterem. Előny, ha minden olyat biztosítani tudnak, amivel a teljes munkafolyamat zökkenőmentesen történhet.

A karácsonyi fotóstúdió nem más, mint a díszlet

Az ünnepi szezon már novemberben kezdetét veszi. Az influenszerek egymással versengve töltik fel a különböző képmegosztó portálokra a karácsonyi fotóstúdiók díszletei között, neves fotósok által készített képeiket.  A probléma a harmadik, negyedik kép után kezd kirajzolódni. Ugyanazzal a háttérrel találjuk szembe magunkat újra és újra, így hiába a gondosan megkomponált, majd retusált fotó, a hatás elmarad. Fontos, hogy amikor karácsonyi műtermet választunk, akkor az olyan hely legyen, ahol különböző stílusú és jó minőségű kellékeket biztosítanak nekünk, így elkerülhetjük az ehhez hasonló kellemetlen helyzeteket. Elég csupán egy-két hangsúlyos elemen változtatnunk és máris egy teljesen új díszletet kapunk. A karácsonyi fotók nem tömeggyártott termékek, hanem egyedi ajándékok kell, hogy legyenek. Minden ember, minden család más, kerüljön a karácsonyi fotózás Budapest valamelyik lakásában, vagy vidéki tanyán megrendezésre. A fényképeknek nem csak esztétikusnak kell lenniük, hanem tükrözniük kell ezeket az egyediségeket is. Ehhez hozzájárul az is, hogy a karácsonyi fotóstúdió otthonos legyen az ügyfél számára.

További előnye lehet egy karácsonyi fotóstúdiónak, ha többféle helyszínnel rendelkezik, így az ügyfelek különböző improvizált szituációkat játszhatnak el. Az anya süt a konyhában, míg az apa és a nagypapa a nappaliban ül, a kályha és a televízió előtt. Eközben a nagymama ül a hintaszékében és a szőnyegen játszó unokáit nézi, mosolyogva. Biztosan mindenki szeme előtt ott van egy az idilli jelenet. Egy teljes életkép. Sokkal természetesebb hatása van, mint egy előre beállított kompozíciónak, és számtalan spontán reakciót örökíthetünk meg egy-egy apró trükkel, amelyekkel különlegesebbé tehetjük a fotósorozatot. Elvégre a fotós feladat, hogy a készített képek a lehető legtermészetesebbnek hassanak. A karácsonyi fotóstúdió mindössze díszélet, megkönnyíti a munkát, de nem az adja az igazi értékét, hanem a megörökített pillanat.

Hol találhatóak a karácsonyi fotóstúdiók?

Valamennyi kisebb-nagyobb városban találhatóak olyan műtermek, stúdiók, amelyek már szezon előtt berendezkednek az ünnepi fotózásokra, tehát karácsonyi fotóstúdiót Budapesten is találunk. Sőt, valamivel könnyebb dolgunk akad a fővárosban, hiszen méretéből adódóan jóval többen foglalkoznak műtermek bérbeadásával, ráadásul változatos skálán, így a saját és ügyfeleink igényeinek megfelelően tudunk válogatni a lehetőségek között. Akadnak olyan helyek, ahol különböző, bohókás kosztümöket is biztosítanak, ami különösen a gyermekek fotózásakor lehet hasznos. Ki tud ellenállni egy szépen mosolygó angyalkának, manónak vagy rénszarvasnak? A nagyszülők biztosan nem.

Előre kialakított karácsonyi fotóstúdió ide vagy oda, a legfontosabb, hogy mindenki élvezze a közös munkát, akár egy előre berendezett karácsonyi fotóstúdió egyik termében történik, akár házi keretek között. Ez az időszak remek alkalom az fények játékára, a művészi képek készítésére, a bokeh bevetésére. Ezek a pillanatok arra is jók, hogy közelebb hozzák az embereket, akiknek egyre kevesebb idejük marad egymásra, ezért különösen fontos, hogy mindenki elégedett legyen a végén.

Navigation