Megbízható munkásszállók Budapesten

munkásszállók-Budapest_pic2

A munkásszállók Budapesten: előnyök és hátrányok

A munkásszállók Budapesten számos előnnyel és hátránnyal rendelkeznek, azonban mindezeket a saját példámon keresztül szeretném bemutatni azoknak, akik esetleg hasonló cipőben járnak, mint én. Persze a munkásszállásokat általában a munkavállalás miatt szokták az emberek igénybe venni, nekem azonban más okom volt rá, hogy fel szerettem volna költözni a fővárosba, azonban se az anyagi keretem nem volt meg rá, sem pedig bármilyen biztos pont, ami segített volna a kalandom során. Azonban ma már gyakorlatilag fél éve itt élek Budapesten, és elmesélem, hogy tudod ezt te is megvalósítani, ha nincsenek tartalékaid.

A munkásszállók Budapesten albérlet helyett

Természetesen, amikor az ember felmegy a fővárosba, elsősorban albérletben szeretne élni valamelyik kedves, jó hírű kerület szívében, azonban ennek a megvalósítása több szempontból is nem csak problémás, hanem sokszor egyszerűen megvalósíthatatlan. Hogyha valaki nem tudná, a kiadó lakások több mint fele egyszerűen nincs meghirdetve az interneten, a környékbeliek egyből lecsapnak családtagok és ismerősök számára a lakhatási lehetőségre. Az elmúlt néhány évben igencsak nagy az ingatlanok után a kereslet, azonban a kínálat sokkal kisebb, és annak egy részét az ember nem is láthatja, így elég nehéz helyzetben van, hogyha nem helyi lakos. 

munkásszállók-Budapest_pic1

Én személy szerint Baranya megyéből szerettem volna felköltözni a fővárosba, ahol majd később családot is tervezek alapítani, amire az akkori otthonom nem volt alkalmas. Korábban barátokkal, előtte a szüleimmel éltem, de most már szeretnék arra koncentrálni, hogy építsem is az életem, és ne csak lógjak a levegőben. És mi is lenne jobb hely ehhez, mint a főváros? Azonban nem olyan egyszerű feljutni oda, mint ahogy azt hittem volna. Ebben segítettek a munkásszállók Budapesten, amelyek lehetővé tették nekem a változtatást végül. Innen választottam egy helyet, és nem kellett megbánnom: https://munkasszallok.hu/varos/budapest/

A munkásszállók Budapesten elsősorban, ahogy azt már írtam, munkások számára vannak meghirdetve, azonban albérlet helyett is használható néhány hétig. Én is így béreltem magamnak helyet, itt nem kellett kauciót fizetnem, és csak annyi volt a bérleti díj, ahány napot eltöltöttem ott. Ahogy megérkeztem egyetlen bőrönddel, el is kezdtem a keresést. Elsősorban munkát szerettem volna találni, ehhez a segítségemre volt egy munkaközvetítő cég, így két nappal később már a betanuláson voltam, de addig is mentem a lakások után. Sok lehetőséget találtam, sokan kerestek lakótársat, de nagyon sok garzon is kiadó Budapesten. Azonban mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy ne csak képekre hagyatkozzon, amikor a választásra kerül a sor, mindenképpen látni kell a kinézett helyet saját szemmel is, mert a képek néha hazudni tudnak. 

Miben segítettek a munkásszállók Budapest városában?

El tudtam itt kezdeni az életemet a segítségükkel több szempontból is. Először kaphattam munkát, aminek a fizetéséből félre tudtam tenni. Úgy jöttem fel vidékről, hogy a kauciónak körülbelül a felét tudtam volna állni, annál többet soha nem sikerült félretennem sajnos. Azonban a munkásszállók Budapesten nem kerülnek annyiba, mint egy jobb albérlet, viszont a fővárosban a fizetés sokkal jobb, mint nálunk vidéken. Így kicsit meghúztam magam, és máris volt arra pénzem, hogy végre egy saját lakást ki tudjak venni, ki tudjam fizetni a kauciót. A munkásszállók Budapesten lehetőséget adnak arra az embernek, hogy először munkát tudjon vállalni, mielőtt még albérletet kellene kivennie. Ez azt is jelenti, hogy az ember mindenféle elköteleződés nélkül meg tudja nézni, hogy a főváros egyáltalán kedvére való-e, leélne-e itt hosszabb időt, vagy nem lenne jó döntés tartósan ide költöznie. Nekem szerencsére nagyon is pozitív volt a benyomásom a városról. Itt mindig nyüzsgő élet van, csak úgy szállnak a napok, mert az ember minden percet értékesen és élményekkel tele tölt. Nem kell ehhez konkrét programokat sem szervezni, egyszerűen csak, ahogy sétál az ember akár hazafelé, máris rengeteg árusba, társaságba, boltba fut. A feltöltődés egy formájának is mondanám mindezt, a sok élmény miatt sosem lesznek unalmasak a hétköznapok. Én már ekkor megtanultam, hogy számomra a város tele van lehetőségekkel, amiket érdemes megragadnom. 

munkásszállók-Budapest_pic3

A munkásszállók Budapesten: ezt kell tudnod összességében

A munkásszállók Budapesten szintén kalandot jelentenek, nincs két egyforma nap ott sem, mindig meg lehet új emberekkel és lehetőségekkel ismerkedni. A szobák kényelmesek, a társaság és a közlekedés is jó, az elhelyezkedés kellemes. Nekem őszintén szólva semmi panaszom nem lehet a szálláshellyel kapcsolatban, nagyon kényelmesen teltek itt a napjaim, és izgatottan vártam egy jó helyen, hogy egy nap egy lakást majd a sajátomnak hívhassak. Legalábbis elméletben, hiszen most is csak bérlek, de egy nap majd talán eljön az az idő, hogy ténylegesen az enyém lehet egy otthon itt a fővárosban. Úgyhogy a munkásszállók Budapesten nekem nagy segítséget jelentettek abban, hogy felkerüljek ide egy vidéki megyéből mindenféle családi segítség nélkül, a saját munkámmal. 

Navigation