2019. prilis 19. pntek -   Emma napja van - holnap Tivadar napja lesz.
  Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár

 

2011-ben hagyományteremtõ szándékkal hívtuk életre a Békés Megye Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárt. Ezen a népszerû kísérõrendezvényen Békéscsaba és Békés megye jellegzetességeivel, mezõgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézmûves értékeivel mutatkoztak be a helyi termelõktõl kezdve a nagy múltú gyártókig azok, akik fontosnak tartják, hogy megismertessék a látogatókkal a helyi élelmiszeripari és egyéb kézmûves termékeket.
Két év során a kiállítás sokat fejlõdött, így 2013-ban már a Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár néven került megrendezésre. Azon cégeknek, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, termelõknek, kézmûveseknek, népmûvelõknek kínáltunk megjelenési lehetõséget, akik hajlandók bemutatni az általuk létrehozott vagy ápolt helyi értékeket, és szeretnénk ezzel ismertségüket növelni.
  Kiállító1
 
A 2014-es év során megrendezett rendezvényen mintegy 50 kiállító jelent meg a nagyközönség elõtt.  Kiállítóink közé tartozott a Békés Megyei Népmûvészeti Egyesület, amely szemet gyönyörködtetõ munkákkal kápráztatta el a nagyközönséget.
Természetesen számos más mesterség is képviseltette magát a Kiállításon: fafaragó, bõrdíszmûves, fazekas mester, üvegfestõ, népi ékszerkészítõ a teljesség igénye nélkül. Számos termelõnél kóstolót is tartottak a nagyérdemû számára, így a látogatók kolbászokat, különbözõ mézeket, mézeskalácsokat ízlelhettek meg.
 
 
Békés megye, az ország éléskamrája mindig is híres volt vendégszeretetérõl és nagy hagyománnyal bírnak gasztronómiai rendezvényeink is. Büszkék vagyunk arra, hogy már két hungarikumot is adtunk hazánknak, de Békés megyének és hazánknak még megannyi nemzeti értéke van, melyet szeretnénk rendezvényünkön megmutatni.
 
 logó
Az idei évben 2016. június 17-19. között kerül megrendezésre a kiállítás, melynek helyszíne Békéscsaba központja, a Szent István tér.
A 2015-ös évben kiemelt szerepet vállalt a kiállításon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amely 15 standon képviseltette magát. 
A tavalyi éveben a Civilek az Egészségturizmusért és Kulturális Örökségünk Megóvásáért Alapítvány jóvoltából/lebonyolításában a kiállítás kísérõ rendezvényeként megvalósult a "Kárpát-medence hagyományápolói" kiállítás, amely keretében hazai, és határon túli (erdélyi, felvidéki) civil szervezetek mutatkoztak be. A kiállításon, az Alapítvány megismertette hazai és határon túli, magyar egyesületek tevékenységét, hagyományápoló munkáját, termékeiket.
 
 
 
A rendezvény 3 napja alatt minden korosztály számára színvonalas, szórakoztató kísérõprogramokat is kínálunk a látogatóknak. A rendezvényt jelenlétükkel megtisztelõ vendégeket például ételkészítési bemutatók is várják majd, ahol megkóstolhatják a szakácsmesterek által készült ételkülönlegességeket, amelyeket szigorúan, csak és kizárólag hazai alapanyagokból készítenek el. E mellett természetesen a gyártók, kiállítók termékei megismerhetõk, kipróbálhatók, megkóstolhatók és megvásárolható a kiállítói területen. 
 
 
 

Kiállítók jelentkezését várjuk!
Mutassa be Ön is nemzetünk értékeit!
   

Információ: Varga Zsuzsa, +36-30/449-1180


Együttmûködõ partnerünk:

 

 


kiállító


Támogatók:

 

                      

 

             

 

                       

 

                                    

 

                                                

 

Online jegyvásárlás
Köszöntjük oldalunkon
Program
Konferencia
Sörfutás
Csülökpörkölt fõzõ verseny
Sörkülönlegességek
Sörtérkép
Kárpát Medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár
Tájékoztató Árusok, Vásározók részére
Támogatók
Információ
Fakultatív programok Békéscsabán
Szállás ajánló
Adatkezelési elveink
Galria

   Hirlevl

  Nv
  E-mail
Adatkezelsi Tjkoztat »
Adatkezelsi nyilvntarts szma:
NAIH-74413/2014.


Szllsajnlat:


F mdiapartnernk:Webfejleszts, grafikai munkk: ML Art Consulting Webdesign